KAFE. BAR. FOOD THL.KRATHSEWN 210 9751536-6988862333

KAFE. BAR. FOOD THL.KRATHSEWN 210 9751536-6988862333
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΕ ΓΙΓΑΝΤΟΟΘΟΝΗ 20τμ (Αγιου Δημητριου 42)

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΘΥΕΛΛΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΆΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ:ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ (28/4)ώρα έναρξης 17:00

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΡΕΤΡΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ -ΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Στο Εθνικό Στάδιο Μπραχαμίου ανέβηκε η παράσταση "κίτρινη τραγωδία". Oπως όμως κάθε αρχαία ελληνική τραγωδία, έτσι κι αυτή είχε... happy end για τον Αρη. Οι "κίτρινοι" επικράτησαν 0-1 του Αγίου Δημητρίου και εξασφάλισαν τη πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Ωστόσο, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και οι ποδοσφαιριστές του θα ήταν προτιμότερο να ξεχάσουν το συντομότερο αυτό το παιχνίδι και κυρίως τη κάκιστη εμφάνισή τους. Ο Κυριάκος "λύτρωσε" τον Αρη με γκολ στο 119ο λεπτό. Απίστευτα επεισόδια έλαβαν χώρα μετά το παιχνίδι, με πρωταγωνιστές  οπαδούς του Αγίου Δημητρίου (!) υπό το βλέμμα ισχυρής αστυνομικής δύναμης που μάλλον "απορροφήθηκαν" στον αγώνα.







   Φωτογραφίες



Χωρίς τέρματα έληξαν τα 90 λεπτά και...
...το ματς οδηγήθηκε στην παράταση
Ο Κυργιάκος με τέρμα στο 119 λύτρωσε τον Αρη
Πανηγύρια για το σκόρερ και...
.. τους συμπαίκτες του




Εντάξει, ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε τραγική κατάσταση και ήταν αδύνατο να παιχθεί ποδόσφαιρο στο συγκεκριμένο "χωράφι". Ακόμη και οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να "δαμάσουν" τη μπάλα η οποία... δεν έλεγε να στρωθεί, αφού αναπηδούσε συνεχώς. Δεν δικαιολογούσε όμως την απόδοση της ομάδας του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Στο πρώτο ημίχρονο μετά βίας έφθασε τη μετριότητα, ενώ στην επανάληψη οι «κίτρινοι» ήταν απογοητευτικοί και στάθηκαν τυχεροί σε πολλές φάσεις.
Στο πρώτο μέρος, ο Αγιος Δημήτριος έδειξε ξεκάθαρα ότι είχε σαν στόχο να αποφύγει το γκολ και με τη πολυπρόσωπη άμυνά του, έκλεισε με επιτυχία τους διαδρόμους προς την εστία του. Ο Αρης προσπάθησε από το ξεκίνημα να πετύχει το γκολ για να διευκολύνει και την αποστολή του, έφθανε με χαρακτηριστική ευκολία στην περιοχή των γηπεδούχων, εκεί όμως άρχιζαν τα δύσκολα, ενώ σε καμία περίπτωση δεν εκμεταλλεύτηκαν τις πολλές στημένες φάσεις. Οι δύο επιθετικοί, Κόκε και Παπάζογλου, δεν πατούσαν περιοχή ενώ στο σύνολό τους οι ποδοσφαιριστές υστέρησαν σε κίνηση χωρίς τη μπάλα.
Αποδείχθηκε αδύνατο να δημιουργήσουν φάση από τα πλάγια, με αποτέλεσμα να κυνηγήσουν το γκολ από τον άξονα. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς μόλις μία φορά κατάφεραν να διασπάσουν την άμυνα των γηπεδούχων. Στο 14ο λεπτό ο Κόκε συνδυάστηκε θαυμάσια με τον Σιστόν, μπήκε στη περιοχή αλλά ο Θέμελης απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ που επιχείρησε ο Ισπανός. Η δεύτερη καλή στιγμή προέκυψε από κλέψιμο του Νεμπγλέρα στον χώρο της μεσαίας γραμμής.
Ο αρχηγός του Αρη τροφοδότησε τον Χαβίτο. Ο τελευταίος σέντραρε και μετά από παρέμβαση του Νεμπεγλέρα, ο Παπάζογλου από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια της εστίας των γηπεδούχων. Στο 45ο λεπτό, ένα λάθος των αμυντικών και του Θέμελη, έδωσε την ευκαιρία στον Αβραάμ Παπαδόπουλο να σκοράρει, αλλά ο Συρίγος πρόλαβε να απομακρύνει σε κόρνερ, για να ολοκληρωθεί ο κύκλος των ευκαιρία με μια άστοχη κεφαλιά από τον Νεμπεγλέρα.
Οι ρόλοι αντιστράφηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Η απόδοση του Αρη ήταν κάκιστη. Η άμυνα των "κίτρινων" ήταν συνεχώς σε κατάσταση πανικού και οι λανθασμένες μεταβιβάσεις ήταν συντριπτικά περισσότερες από τις σωστές. Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι απέκτησαν τη κατοχή της μπάλας κι έχασαν μια ντουζίνα αρκετές σπουδαίες ευκαιρίες για να σκοράρουν.
Στο 48’ και μετά από εκτέλεση πλάγιο, ο Ζαφειράκης έκανε το ανάποδο ψαλίδι, η μπάλα πέρασε παράλληλα της εστίας του Κέλεμεν, αφού δεν πρόλαβε με προβολή ο Σαπάνης με προβολή να τη στείλει στα δίχτυα. Στο 52ο λεπτό και μετά από λάθος του Αουρέλιο από τη δεξιά πλευρά, ο Σαββίδης τροφοδότησε τον Σαπάνη, ο οποίος όμως δεν σημάδεψε σωστά από το ύψος του πέναλτι. Ενα λεπτό αργότερα, ο επιθετικός του Αγίου Δημητρίου εκμεταλλεύτηκε τον πανικό στην άμυνα του Αρη όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο και απομάκρυνε ο Κέλεμεν, ενώ στο 63’ και πάλι από σέντρα από τη δεξιά πλευρά, επιχείρησε με προβολή να σκοράρει αλλά αντί για τη μπάλα, "βρήκε" τον Κέλεμεν.
Στο 67’, ο Αγιος Δημήτριος προχώρησε σε αναγκαστική τρίτη αλλαγή λόγω τραυματισμού του Σαπάνη. Στο 70’ ο Πέτκοβιτς εκτέλεσε φάουλ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Κέλεμεν έγκαιρα απομάκρυνε σε κόρνερ πριν καταλήξει η μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του. Στο 73’ ο Αρης απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Κόκε εκτέλεσε φάουλ από την δεξιά πλευρά, αλλά ο Θέμελης απομάκρυνε τη μπάλα που κατευθυνόταν στα δίχτυα.
Στο 82’ ο Αρης έφθασε πολύ κοντά στο γκολ όταν ο Νεμπεγλέρας βρέθηκε απέναντι από τον Θέμελη, μετά από κάθετη πάσα του Φελίπε, αλλά ο τερματοφύλακας του Αγίου Δημητρίου απομάκρυνε σε κόρνερ. Η τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας του αγώνα ανήκε στους γηπεδούχους, καθώς ο Ντε Μπαρτόλο επιχείρησε σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Κέλεμεν μπλόκαρε τη μπάλα.
Στη παράταση, ο Αγιος Δημήτριος σαφέστατα οπισθοχώρησε, άλλωστε ο Βέρτζος αγωνιζόταν με πρόβλημα στους προσαγωγούς και δεν μπορούσε να αντικατασταθεί, αφού είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές. Ο Αρης προσπάθησε να αποφύγει τη διαδικασία των πέναλτι. Με πρωταγωνιστή τον Παπάζογλου έχασε μια σπουδαία ευκαιρία στο 93, ενώ 104’ ο Γκουγκουλιάς δέχτηκε τη πάσα από τον Κόκε, έκανε το σουτ από πλάγια θέση εντός της περιοχής αναγκάζοντας τον Θέμελη σε εντυπωσιακή απόκρουση.
Το δεύτερο ημίχρονο της παράτασης έγινε υπό το φως... κεριών, αφού οι προβολείς δεν βοηθούσαν στον καλύτερο φωτισμό του γηπέδου. Ο Αρης έχασε μια ακόμη σπουδαία ευκαιρία στο 107’, όταν μετά από σέντρα του Κυριάκου, ο Γκουγκουλιάς με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα λίγα εκατοστά έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Θέμελη. Η λύτρωση για τον Αρη ήρθε ένα λεπτό πριν το τέλος της παράτασης. Μετά από σέντρα του Φελίπε και απομάκρυνση του Θέμελη, ο Κυριάκος έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε σε πόδι αμυντικού και κατέληξε στα δίχτυα (0-1).

πηγη: sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου